«Ніколи не здавайтесь, ніколи не впадайте у відчай». Королева Єлизавета ІІ звернулася до британців у День перемоги

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
«Ніколи не здавайтесь, ніколи не впадайте у відчай». Королева Єлизавета ІІ звернулася до британців у День перемоги

Suzanne Plunkett / WPA Pool / Getty Images

8 травня британська королева Єлизавета ІІ вшанувала памʼять загиблих під час Другої світової війни у 75-ту річницю перемоги.

Про це пише Reuters.

Королева звернулася до нації рівно через 75 років після того, як її батько, король Георг VI, виголосив свою переможну промову перед народом. Єлизавета була підлітком під час війни. Вона вступила в Жіночий допоміжний територіальний корпус і навчилася водити військові вантажівки.

«Війна торкнулася всіх, ніхто не був застрахований. Кожен — чоловіки і жінки в армії, розлучені сімʼї, люди, які навчилися новому, — допоміг виграти війну», — зауважила королева.

У своїй промові королева висловила жаль з приводу скорочення кількості заходів, присвячених святкуванню Дня перемоги, і сказала, що щодо сьогодні британці згадують загиблих, стоячи в будинку біля дверей.

«Ніколи не здавайтесь, ніколи не впадайте у відчай — таке послання Дня перемоги», — сказала Єлизавета II.

Королева також підкреслила, що вона пишається реакцією людей на пандемію коронавірусу.

«Коли я дивлюся сьогодні на нашу країну і бачу, що саме готові ми зробити, аби захистити і підтримати одне одного, я з гордістю кажу, що ми, як і раніше, нація, якою пишалися б хоробрі солдати, моряки і льотчики», — додала королева.

  • 21 квітня Єлизаветі ІІ виповнилося 94 роки. Традиційне святкування, як і святкові салюти, скасували через пандемію коронавірусу. Раніше королева назвала їх недоречними.
  • На початку квітня королева Єлизавета II впʼяте за 68 років правління виступила зі спеціальним зверненням до жителів Великої Британії і країн Співдружності. У зверненні про пандемію коронавірусу вона зазначила, що країна досягне успіху в цій боротьбі, і подякувала всім, хто прислухається до вказівок і залишається вдома.