У Мінську провели парад Перемоги, попри коронавірус. Лукашенко попросив не засуджувати країну

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
У Мінську провели парад Перемоги, попри коронавірус. Лукашенко попросив не засуджувати країну

Belta

У Мінську, столиці Білорусі, провели військовий парад на честь 75-річчя перемоги у Другій світовій війні. Захід відбувся попри пандемію коронавірусу.

Кількість військовослужбовців, які взяли участь у заході, перевищила 3 тисячі осіб, техніки — 150 одиниць. Над столицею пролетіли більше ніж 40 літаків і вертольотів, пише місцеве видання «Белта». Трибуни на заході розраховані на 11 тисяч осіб.

Президент країни Олександр Лукашенко закликав не засуджувати Білорусь за проведення параду в День перемоги.

«У цьому божевільному світі, що втратив орієнтири, знайдуться люди, які засуджують нас за місце і час проведення цього священного дійства. Хочу їм сказати по-людськи: не поспішайте робити висновки, а тим паче засуджувати нас — спадкоємців Перемоги, білорусів. Ми просто не могли інакше, у нас не було іншого вибору, а якщо і був би, ми вчинили б так само», — сказав Лукашенко в своєму виступі на військовому параді.

  • Олександр Лукашенко запрошував на парад глав держав «хоча б колишнього Радянського Союзу», вважаючи, що масові заходи 9 травня не погіршать ситуацію з коронавірусом у країні.
  • Станом на 9 травня в Білорусі зафіксували 21 101 випадок зараження на COVID-19. Померла 121 людина, видужали 5 484 пацієнти.
  • Лукашенко сказав, що в країні немає необхідності вводити карантин. Він заявив, що у кожної людини захворювання протікає по-своєму, тому в Білорусі діють «за ситуацією».
  • Пізніше президент пояснив, що серйозні обмеження в країні не вводили завдяки високому рівню місцевої медицини.