«Нам це дорого обходилось». Лукашенко пояснив, чому Білорусь не запровадила карантин

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Нам це дорого обходилось». Лукашенко пояснив, чому Білорусь не запровадила карантин

Палінчак Михайло / УНІАН

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що карантинні обмеження у країні не запроваджувалися через високий рівень місцевої медицини.

Про це пише TUT.by.

Він пояснив, що в Білорусі «не пішли фронтом», а борються з інфекцією точково й осередково. «Ми завжди дивилися за охороною здоровʼя, не віддали її у приватні руки. Так, нам непросто було. Ми небагата країна, нам це дорого обходилося. Але зате це повернеться сторицею», — пояснив Лукашенко.

Він додав, що після закінчення пандемії держава проаналізує те, що трапилося, і ухвалить відповідні рішення, «які значно посилять охорону здоровʼя».

Попри це, влада Мінська через епідемічну ситуацію не дозволила проводити 9 травня акцію «Безсмертний полк». Також міський виконком нагадав організаціям про кримінальну відповідальність за несанкціоновані мітинги.

За даними Університету Гопкінса, станом на 8 травня в Білорусі зафіксовано 20 168 випадків коронавірусу, померли 116 осіб. Попри таку кількість хворих, у Білорусі не вводився карантин, а навесні навіть поновилися заняття в школах після канікул.