«Погрози» Зеленському: суд не продовжив запобіжний захід Марусі Звіробій

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Печерський районний суд Києва не продовжив запобіжний захід для волонтерки та ветеранки Марусі Звіробій у справі про погрози президенту Володимиру Зеленському. Про це адвокат Звіробій Андрій Писаренко повідомив у Facebook.

«Сьогодні слідча суддя Печерського суду повернула прокуророві у справі «потерпілого Зеленського» клопотання про продовження процесуальних обов’язків Марусі Звіробій. Тепер у Марусі немає жодного запобіжного заходу [...]», — розповів адвокат.

Відтак суд дозволив Звіробій зняти електронний браслет.

Справа Марусі Звіробій

26 жовтня 2019 року президент Володимир Зеленський здійснив візит у Золоте Луганської області та зустрівся із добровольцями. Спілкування з добровольцями було дуже емоційним. Зокрема, під час розмови з одним з чоловіків Зеленський заявив: «Я прийшов тобі сказати: «Ви зброю відведіть». Ти мені переводиш стрілки. Ти мені взагалі не можеш ніякі ультиматуми озвучувати... Я президент цієї країни. Мені 42-й рік. Я не лох якийсь».

Поведінка президента дуже обурила волонтерку Марусю Звіробій та депутатку Софію Федину (народна депутатка від «Європейської солідарності»), які того ж дня записали та виклали у Facebook відео, в якому з використанням ненормативної лексики розкритикували поведінку Зеленського:

«Ти там частіше їздь, там тебе підірвуть, хто-небудь там тебе підірве», — говорить на відео Звіробій, звертаючись до Зеленського. «Там ненароком може вибухнути граната, там бувають обстріли», — продовжила її слова Софія Федина.