Комітет Ради підтримав законопроєкт, який дозволить нардепам через дітей приховувати майно

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Комітет Верховної Ради з питань антикорупційної політики підтримав законопроєкт № 3355-1 про зміни щодо визначення субʼєктів, на яких поширюється антикорупційне законодавство.

Перший заступник голови Комітету, депутат партії «Голос» Ярослав Юрчишин заявив, що законопроєкт дозволить політикам і чиновникам приховувати своє майно, записане на позашлюбних дітей, або ж якщо ті не проживають із батьками. Також він дозволяє не декларувати доходи радників президента України, які працюють на громадських засадах.

За його словами, закон підтримали частина нардепів від «Слуги народу» і ОПзЖ, а голосування щодо цього законопроєкту може відбутися 12 травня.

«Чому такий поспіх? Першого червня завершується річне декларування. Треба встигнути все переписати на дітей, зареєструвати дітей деінде бажано 29 грудня, залучити радників на громадських засадах», — написав Юрчишин.

За чинним законодавством, нардепи і чиновники зобовʼязані щороку до 1 червня задекларувати свої доходи в електронній системі Національного агентства з питань запобігання корупції.