«Добилася справедливості». Тимошенко прокоментувала «компенсацію» у 150 млн гривень

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко пояснила зміни у майновому стані компенсацією, яку отримала за увʼязнення у 2011—2014 роках.

Про це вона повідомила у Facebook.

«Щодо змін у моїй декларації. Так, днями я отримала грошову компенсацію збитку, заподіяного політичними репресіями 2011—2014 років, від резидента США на стадії досудового врегулювання. Це свідчить про те, що Сполучені Штати — по-справжньому правова держава, і права людини для них не порожній звук, а справжня цінність», — пояснила Тимошенко.

Вона додала, що їй вдалося досягти справедливості в цій справі, і це «ще один доказ того, що в’язниця в 2011—2014 роках була політичною розправою» над нею. Лідерка «Батьківщини» додала, що подробиць цих виплат не розкриватиме через законодавче регулювання у США щодо юридичних обмежень у справі.

  • Влітку 2011 року Юлія Тимошенко була заарештована у справі про газовий контракт із Росією і в жовтні того ж року була засуджена до 7 років вʼязниці. В Євросоюзі і США вирок назвали «політично мотивованим». У 2013 році Тимошенко виграла справу проти України в Європейському суді з прав людини, а в лютому 2014 року, після втечі Віктора Януковича, була звільнена.