Тищенко пояснив, чому та як працює скандальний «Велюр»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

УНІАН

Народний депутат від «Слуги народу» та ресторатор Микола Тищенко заявив, що ресторан «Велюр» в умовах карантину працює на винос, «а не підпільно». Про це він розповів в інтервʼю «НВ».

«Ресторан працює на винос, згідно з правилами. З 2018 року я не займаюся бізнесом. Дивно, що цього ніхто не перевірив. [...] Ресторан не працював підпільно, він працює офіційно на винос. Те, через що почався цей скандал, для мене дивно. Ресторан — це приватна власність. Власники можуть запрошувати кого хочуть, коли хочуть», — заявив Тищенко.

За його словами, ресторан працює в рамках розпоряджень уряду та влади Києва.

Депутат додав, що зустрічі депутатів у «Велюрі» — «це не паломництво, а приватні зустрічі». «Звичайна зрозуміла робота, повʼязана в тому числі і з моєю роботою в Києві. Туди звозять маски. Тому що це зручна локація, центр міста. Зараз це використовується більшою мірою як база для перевалки», — пояснив Тищенко.

Також нардеп заявив, що знає, хто володіє анонімним Telegram-каналом «Темний рицар»:

« Я знаю, хто «Темний лицар», Саша [Олександр Куницький, депутат від «Слуги народу»] теж знає. Інформацію дають багато, в тому числі й депутати. «Темний лицар» — це група людей, у мене навіть є прізвища чотирьох або шести журналістів, вони з одного популярного телевізійного каналу».

Скандал з рестораном Тищенка

Журналісти проєкту Bihus.info повідомили, що під час карантину ресторан нардепа «Слуги народу» Миколи Тищенка відвідують відомі в політичних колах люди. Зокрема, нардепи Антон Яценко й Олександр Кабанов, Віталій Кисіль (працює в компанії «Метінвест» олігарха Ріната Ахметова) та інші.

Згодом нардеп Яценко запевняв журналістів, що він давно не відвідує ресторани та не заходив у «Велюр». Кабанов, навпаки, сказав, що був у ресторані, але заходив «до свого друга Колі».

Журналісти намагалися забронювати столик, однак їм у ресторані відповіли, що заклад зачинено через карантин.

  • Напередодні поліція Києва перевірила ресторан «Велюр» після повідомлення ЗМІ про те, що заклад працює, порушуючи карантин. Відвідувачів у ньому не застали.
  • Тищенко запевнив, що заклад не працює для відвідувачів, але там проходять «особисті зустрічі». Нардеп пізніше подякував журналістам Bihus.Info і закликав Кабінет міністрів дозволити роботу закладів харчування.