У Харкові побили журналіста після того, як він викликав поліцію через порушення карантину. Розпочато провадження

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Харкові побили журналіста Микиту Книша після того, як він викликав поліцію через порушення карантину на одній із парковок міста. Про це повідомив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

Постраждалий опублікував відео з місця події. На обличчі видно сліди жорстокого побиття, велика гематома під правим оком.

«За словами Микити, він вирішив зняти на відео порушення умов карантину — бурхливе нічне життя на парковці коло станції метро «Наукова», де любить проводити дозвілля «золота молодь», — пояснює Томіленко.

В НСЖУ розповідають, що на відео видно, як Книш представляється журналістом та запитує людей про порушення карантину. Після зйомки він викликав поліцію, але вони не провели профілактичних дій та заявили про відсутність підстав для впливу на людей на парковці.

За словами журналіста, за лічені секунди після того, як патрульні поїхали, на нього напали та побили, а також відібрали телефон та рюкзак з ноутбуком і особистими речами.

Поліція Харківської області розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст 187 (розбій) та ч. 2 ст. 345-1(погроза або насильство щодо журналіста) ККУ. Максимальне покарання згідно з санкціями статей передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з конфіскацією майна.

У пресслужбі повідомили, що працівники поліції встановлюють особи невідомих, які напали на Книша.

Під час обстеження прилеглої території правоохоронці знайшли рюкзак з речами потерпілого. Він із забоями тулуба та обличчя звернувся по медичну допомогу до лікарні.