Поліцейські напали на журналіста «Громадського» Кутєпова на акції під Кабміном. Поліція почала службове розслідування

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Біля Кабміну поліцейські ТОР напали на журналіста «Громадського» Богдана Кутєпова, який вів прямий ефір з акції протесту підприємців. Про це повідомляють на сайті видання.

Журналіст разом зі співведучим Нікітою Мекензіним вів трансляцію з пагорба в парку напроти Кабміну. До них підійшли кілька поліцейських і сказали залишити цю територію, оскільки це «зелена зона».

Після словесних перепалок поліцейські застосували силу, щоб виштовхнути їх звідти. Пізніше вони зламали стабілізатор камери, оскільки журналіст продовжував знімати.

Інцидент відбувався в прямому ефірі. Кутєпов викликав поліцію.

У Нацполіції Києва повідомили, що до них надійшло звернення від журналіста про перешкоджання патрульними його професійній діяльності. Зараз на місце події прибула оперативна група Печерського управління поліції для з’ясування всіх обставини інциденту.

Після перевірки матеріали справи передадуть в Державне бюро розслідувань для прийняття процесуального рішення.

Через конфлікт між поліцейськими та журналістом відносно патрульного розпочато службове розслідування

У патрульній поліції Києва повідомили, що відносно дій одного з поліцейських розпочали службове розслідування. У поліції заявили, що під час словесної перепалки патрульний застосував до журналіста «фізичний вплив — взяв його за руку та відвів з місця».

На відео інцидент зафіксований з 41-ї хвилини.