«Черкаси будуть чинити опір». Мер міста звернувся до Зеленського

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Черкаси будуть чинити опір». Мер міста звернувся до Зеленського

УНІАН

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко звернувся до президента України Володимира Зеленського, який напередодні передавав «полумʼяний привіт» від СБУ та МВС. Відеозвернення Бондаренко опублікував у Facebook.

«Я коротко хочу сказати: пане президенте, я думав, коли ви переможете, у країні буде закон один для всіх, прийде весна і будемо саджати, але тільки не міських голів, а корупціонерів. Я думав, що ви будете саджати за кнопкодавство, своїх соратників за «Велюр». Ми готові відповідати, але тільки після ваших однопартійців. А зараз як в одному фільмі про Крим: Черкаси будуть чинити опір», — заявив Бондаренко.

Що трапилось?

Напередодні міська рада Черкас із 1 травня послабила карантин. Рішення ухвалили у звʼязку з численними зверненнями підприємців, які зазнають величезних збитків. Відчиняться парки та літні майданчики ресторанів, салони краси, майстерні.

Пізніше стосовно мера міста порушили кримінальну справу, а міністр МВС Арсен Аваков заявив, що Бондаренко «загрався». Мер пояснив рішення про послаблення карантину тим, що так «установили соціальну справедливість».

Згодом президент Володимир Зеленський попередив Бондаренка та очільників українських міст про відповідальність за дострокове послаблення карантину, передавши «полумʼяний привіт» від МВС та СБУ.