Байден спростував звинувачення в домаганнях та закликав ЗМІ «перевіряти історії жінок»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Байден спростував звинувачення в домаганнях та закликав ЗМІ «перевіряти історії жінок»

Gage Skidmore / Flickr

Кандидат у президенти США Джо Байден спростував звинувачення в сексуальних домаганнях від колишньої працівниці його офісу Тари Рід.

Про це повідомляє CNN.

«Це не правда, і я можу сказати однозначно — цього ніколи не було», — сказав він. При цьому, в розширеній заяві Байден пояснив, що з одного боку жінки заслуговують того, щоб до них ставилися гідно та з повагою. Але з іншого — «їхні історії мають належно розслідувати та перевіряти».

Байден також звернув увагу на твердження Рід, нібито вона повідомляла про подію своєму керівникові та старшим працівникам його офісу. «Вони недвозначно сказали, що вона ніколи не приходила до них, не скаржилася та не підіймала питань», — заявив Байден.

Кандидат у президенти США також зауважив, що журналісти спілкувалися «буквально з десятками колишніх працівників» його офісу, та не знайшли нікого, хто б підтвердив її звинувачення.

Звинувачення проти Байдена

У березні Тара Рід дала кілька інтервʼю, в яких стверджувала, що інцидент з домаганнями Байдена стався навесні 1993 року в підвалі офісного будинку на Капітолійському пагорбі у Вашингтоні. За словами Рід, її керівник попросив віднести Байдену спортивну сумку, а коли вона це зробила, Байден притиснув її до стіни і спробував поцілувати. Рід згадує, що коли вона відійшла, він виглядав здивованим.

9 квітня Тара Рід подала заяву до поліції Вашингтона про те, що стала жертвою сексуального домагання в 1993 році з боку неназваного чоловіка. Рід також запевняла, що говорила з керівництвом про те, що сталося. При цьому, за даними видання, люди, які в той час працювали в офісі Байдена, заявили, що не памʼятають такого інциденту або подібної поведінки з боку політика стосовно Рід або інших жінок.

  • Це не перший раз, коли Рід звинувачує Байдена. У 2019 році вона була однією з жінок, які звинуватили політика в «неприпустимих дотиках», в тому числі в поцілунках та обіймах, але тоді вона не стверджувала про сексуальне насильство.