Колишня працівниця Байдена звинуватила його у сексуальних домаганнях. У штабі політика кажуть, що це неправда

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Колишня працівниця Байдена звинуватила його у сексуальних домаганнях. У штабі політика кажуть, що це неправда

Gage Skidmore / Flickr

Колишня помічниця ексвіцепрезидента США Джо Байдена Тара Рід звинуватила його у сексуальних домаганнях на початку 1990-х років, коли він був сенатором. У передвиборчому штабі Байдена відкидають звинувачення, повідомляє Associated Press.

За останні тижні Рід дала кілька інтерв’ю. Вона стверджує, що інцидент стався навесні 1993 року в підвалі офісної будівлі на Капітолійському пагорбі у Вашингтоні. За словами Рід, її керівник попросив віднести Байдену спортивну сумку, а коли вона це зробила, Байден притиснув її до стіни і спробував поцілувати. Рід пригадує, що коли вона відсторонилася, то він виглядав здивованим.

У четвер, 9 квітня, Тара Рід подала заяву в поліцію Вашингтона про те, що стала жертвою сексуального домагання в 1993 році з боку неназваного чоловіка, пише видання.

Рід запевняє, що говорила з керівництвом про те, що сталося. При цьому, за даними видання, люди, які в той же час працювали в офісі Байдена, заявили, що не памʼятають такого інциденту або подібної поведінки з боку політика стосовно Рід або інших жінок.

У передвиборчому штабі Байдена спростовують звинувачення в сексуальних домаганнях.

«Такі заяви мають бути ретельно перевірені незалежною пресою. Що ясно з цією заявою: вона не відповідає дійсності. Цього ніколи не відбувалося», — заявила директорка з комунікацій кампанії Байдена Кейт Бедінгфілд.

Вона наголосила, що Байден «присвятив свою громадську діяльність зміні культури і законів про насилля щодо жінок», вказуючи на його роботу з прийняття Закону про насилля щодо жінок. Бедінгфілд додала, що «він твердо вірить, що жінки мають право бути почутими — і почутими з повагою».

  • Це не перший раз, коли Рід звинувачує Байдена. У 2019 році вона була однією з жінок, які звинуватили Байдена в «неприпустимих доторках», у тому числі в поцілунках та обіймах, але тоді вона не стверджувала про сексуальне насильство.
  • Джо Байден є найбільш вірогідним кандидатом у президенти від демократів та можливим суперником Дональда Трампа на виборах.