Генпрокурор про квартиру в Києві: Вона не у моїй власності, і цього досить для відповіді

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що квартира, в якій вона живе з чоловіком, їй не належить, тому вона не вказана в декларації. Про це вона сказала в інтервʼю hromadske.

«Ця квартира не у моїй власності, і цього достатньо для відповіді. У публічних осіб є дуже розмита межа приватності і публічності, тому я свою приватність буду оберігати. Кожне додаткове слово потягне нові запитання, які ви будете ставити. І ці запитання будуть порушувати охоронювані законом інтереси інших осіб, тому що журналісти будуть дзвонити, приходити, допитувати, ще щось робити», — сказала Венедіктова.

Вона наголосила, що в її декларації за 2019 рік немає жодних порушень, а випуск програми «Схеми» (де повідомляють про цю квартиру) пов’язаний з 2020 роком.

Генпрокурорка запевнила, що якщо мешкатиме передбачений законом період часу в цій квартирі, то вона вкаже це в декларації.

«Якщо ж таки це не буде зміна майнового стану, це все побачите у декларації 2021 року до 1 квітня», — наголосила вона.

Що сталося?

Журналісти проєкту «Схеми» повідомили, що Венедіктова та її чоловік у деклараціях за підсумками 2019 року стверджують, що мешкають у Харківській області, однак насправді проживали в Києві.

Де саме у столиці Венедіктова з чоловіком мешкали у 2019 році, «Схемам» зʼясувати не вдалося. Проте журналісти зафіксували, що генпрокурор станом на квітень 2020 року проживала у центрі столиці – на вулиці Круглоуніверситетській. Журналісти встановили, що там оренда квартири може коштувати від $2,5 тисячі на місяць.

Квартира, в якій мешкає подружжя, оформлена на інших людей, непублічних — ця родина також родом із Харкова.