«Схеми»: Чоловіка Венедіктової підвищили в Нацполіції після її приходу в політику

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Після обрання Ірини Венедіктової народним депутатом і призначення на посаду голови комітету Ради з питань правової політики її чоловік Денис Колесник пішов на підвищення в Нацполіції. Про це йдеться в розслідуванні проєкту «Схеми».

У листопаді 2019 року, коли Венедіктова була головою комітету, її чоловік отримав посаду в керівництві Кіберполіції України — Денис Колесник став заступником начальника відповідного департаменту Нацполіції. Наприкінці того ж місяця підполковник Колесник отримав звання полковника.

«Схеми» запитали у міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про причини підвищення чоловіка Венедиктової. Аваков відповів, що призначення на посади у кіберполіції не узгоджують з міністром внутрішніх справ.

Сама Венедіктова, за словами журналістів, за місяць отримала два запити від редакції із проханням прокоментувати. «Ваші запити від 1 та 21 квітня з приводу надання коментарів розглянуто. Інформуємо Вас, що у зв’язку із завантаженістю робочого графіка генерального прокурора Венедіктової І. В. наразі провести інтерв’ю не виявляється можливим. Як тільки виникне така нагода, Вам буде повідомлено», — відповіли в Офісі генерального прокурора.