Рада продовжила на пів року розслідування вибухів на військових складах

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Верховна Рада продовжила роботу тимчасової слідчої комісії, яка розслідує вибухи на військових складах в Україні.

За це рішення проголосували 332 нардепи.

Йдеться про вибухи на складах в Ічні, Калинівці, Балаклії, Сватовому та Кривому Розі. Депутати взяли до відома результати розслідування і продовжили роботу комісії на пів року до жовтня 2020 року. Кабінету міністрів та правоохоронним органам доручено оперативно реагувати на висновки комісії. Наступний звіт ТСК повинна представити 29 жовтня поточного року.

  • Раніше комісія повідомила, що вибухи на арсеналі в Балаклії в 2017 році сталися через підрив спеціальних зарядів, які заздалегідь були закладені в декількох місцях.
  • Вибухи на арсеналі Міноборони в Балаклії почалися в ніч на 23 березня 2017 року. В результаті були пошкоджені безліч будинків, а 36 тисяч жителів міста і довколишніх сіл евакуювали. Збиток склав більш ніж 12 млрд гривень.
  • 15 листопада 2019 року вибухи в Балаклії знову повторилися, загинули троє саперів. У Генштабі повідомили, що на території Центральної артилерійської бази забезпечення боєприпасами проводилися планові роботи з утилізації. 16 листопада в Генштабі назвали ймовірну причину вибухів — загорівся двигун ракети «Куб».