«Енергоатом»: Третій енергоблок на Рівненській АЕС підключили до мережі, порушень нема

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Енергоблок № 3 Рівненської АЕС підключили до енергомережі після короткочасного відключення 29 квітня. Про це повідомляє пресслужба «Енергоатому».

У пресслужбі пояснюють, що відключення сталося о 20:05 через «помилково сформований сигнал захисту щодо втрати збудження турбогенератора ТГ-5».

«За шкалою INES подія кваліфікована на рівні «поза шкалою». Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на АЕС і прилеглій території не змінювався й перебував у межах чинних норм. Наразі потужність блоку становить 80% від номінальної через балансове обмеження», — повідомили в «Енергоатомі».

Там зазначають, що порушень меж і умов безпечної експлуатації не було.

  • Напередодні голова енергетичного комітету Ради Андрій Герус повідомив, що 29 квітня о 20:05 після спрацьовування автоматики від мережі був відключений третій блок Рівненської АЕС потужністю 1 000 МВт. Тоді він заявив, що непрацюючі блоки «Енергоатому» будуть заміщені блоками вугільних електростанцій.
  • Відключений енергоблок у ЗМІ повʼязували із затвердженим Міністерство енергетики 28 квітня новим енергетичним балансом, за яким вироблення електроенергії держкомпанією «Енергоатом» буде скорочено до половини потужності.