WhatsApp звинуватила ізраїльську IT-компанію у зламі понад 1,4 тис. акаунтів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Месенджер WhatsApp звинуватив ізраїльську компанію NSO Group у зламі телефонів понад 1,4 тис. користувачів, серед яких — високопосадовці, журналісти та активісти.

Про це повідомляє The Guardian.

WhatsApp стверджує, що NSO Group здійснювало дзвінки на телефони жертв і непомітно встановлювало на їхні телефони додаток Pegasus. Потім компанія за допомогою мережі компʼютерів моніторила цей додаток, отримуючи доступ до даних смартфонів.

Месенджер звинуватив NSO у несанкціонованому доступі до своїх серверів і в тому, що вона ухилялася від дотримання правил безпеки. Один з розробників WhatsApp, який досліджував хакерські атаки, повідомив у суді, де розглядається позов проти NSO, що в 720 випадках дані користувачів перенаправлялися на сервер, який базується в Лос-Анджелесі. Він належить компанії, центр обробки даних якої використовує NSO.

Сама компанія спростувала ці звинувачення і заявила, що її продукти використовуються владою для запобігання тероризму, припинення злочинів і порятунку життів. Також там спростували використання програми Pegasus.