IRC: Без допомоги вразливим країнам кількість інфікованих коронавірусом може сягнути одного мільярда

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
IRC: Без допомоги вразливим країнам кількість інфікованих коронавірусом може сягнути одного мільярда

Andriy Onufriyenko / Getty Images

Без допомоги країнам, що перебувають у вразливому становищі, кількість хворих на коронавірус може сягнути одного мільярда — такого висновку дійшла неурядова організація з питань гуманітарної допомоги Міжнародний комітет порятунку (International Rescue Committee).

Про це йдеться у заяві IRC.

В організації переконані, що без невідкладних дій у найближчі тижні, в країнах, що перебувають у вразливому становищі і страждають від війни (Афганістан, Ємен, Сирія тощо), кількість померлих від коронавірусу може скласти 3,2 млн осіб. Всього кількість інфікованих у світі може сягнути від 500 млн до 1 млрд осіб. Такий висновок базується на моделях і даних Всесвітньої організації охорони здоров’я та Імперського коледжу Лондона.

«Ці числа мають стати попередженням: повна, руйнівна і диспропорційна вага цієї пандемії досі не відчутна сповна у найбільш хитких і розбитих війною країнах світу. Ми все ще перебуваємо в критичному періоді часу, щоб зробити упереджувальні заходи на ранніх стадіях COVID-19 у багатьох із цих країн та запобігти подальшому продовженню епідемії в усьому світі», — зазначив голова IRC Девід Мілібенд.

Зазначається, що однією з головних проблем вразливих країн є відсутність необхідної медичної системи та обладнання для лікування хворих на коронавірус, а також приховування реальних даних щодо інфікованих.

  • За даними ООН, економічний та соціальний аспект пандемії коронавірусу призведе до катастрофічних наслідків в царині здоров’я і захищеності жінок у країнах з низькими та середніми доходами.
  • За підрахунками ООН, через пандемію коронавірусу понад 30 країн світу можуть зіткнутися з масштабним голодом.
  • Екологи вважають, що в пандемії коронавірусу винна глобалізована економіка та експлуатація природи.