Достатньо підстав для звинувачення. В Офісі генпрокурора розʼяснили завершення «справи Гандзюк»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В Офісі генпрокурора розʼяснили завершення розслідування вбивства активістки Катерини Гандзюк. Там заявили, що прокурор дійшов висновку про наявність достатніх підстав для складання обвинувального акта щодо підозрюваних.

Про це йдеться на сайті Офісу генпрокурора.

В ОГП зазначили, що в ході досудового розслідування слідством і прокуратурою був використаний повний спектр слідчих і процесуальних дій. Щодо залишку строку досудового розслідування, там заявили, що він необхідний для продовження запобіжного заходу одному із підозрюваних і початку розгляду справи судом.

«Встановлений судом строк досудового розслідування до 29 липня 2020 року є кінцевим процесуальним строком, до настання якого досудове розслідування повинно бути завершено. Проведення будь-яких слідчих та процесуальних дій поза межами строку досудового розслідування, заборонено», — пояснили в прокуратурі.

Там додали, що на час завершення досудового розслідування у цій справі на розгляді слідчого або прокурора не знаходилося жодного клопотання від потерпілих або їхніх представників про проведення слідчих дій.

У свою чергу адвокат Масі Найєм заявив, що зібрані не всі докази і проведені не всі слідчі дії, про які просила сторона потерпілих. За його словами, через нестачу доказів організатори вбивства можуть уникнути покарання.