Опитування: Все більше українців на карантині виходять з дому по кілька разів на день

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

За останні два тижні зросла кількість українців, які на карантині виходять з дому по кілька разів на день. Про це свідчать результати опитування, проведеного соцгрупою «Рейтинг».

Їх кількість за два тижні збільшилася з 19% до 29%. При цьому 23% виходять з дому один раз на день. 37% заявили, що виходять лише раз на кілька днів, 11% — взагалі намагаються не виходити.

Водночас, що менше респонденти дивляться новини, то частіше виходять з дому під час карантину.

43% опитаних українців вважають, що ситуація з коронавірусом в Україні погіршується, 33% — що не змінюється. Лише 15% вважають, що вона покращується. Що пильніше люди стежать за новинами, то більша у них впевненість, що ситуація з коронавірусом погіршується.

На травневі вихідні три чверті опитаних планують бути вдома, 17% мають намір зайнятися домашнім господарством, 8% хочуть відвідати рідних та близьких. Лише 5% — провести час з друзями чи знайомими, 1% — поїхати в подорож країною. Відвідати рідних та близьких більше хочуть молодші, чоловіки та більш забезпечені респонденти.

Опитування проводили 24—25 квітня. Вибіркова сукупність: 1200 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 не більше 2,8%. Метод опитування: CATI (телефонні інтервʼю з використанням компʼютера).