Кличко звільнив свого заступника Володимира Слончака. Поліція показала відео інциденту

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Мер Києва Віталій Кличко звільнив свого заступника Володимира Слончака, якого напередодні затримала поліція за те, що він вдарив патрульного. Про це Кличко повідомив на брифінгу.

«Хочу повідомити, що я звільнив заступника голови КМДА Володимира Слончака. Думаю, ви бачили в новинах, що сталося вчора пізно ввечері. Я не дозволю дискредитувати міську владу — насамперед тим, хто її представляє», — заявив Кличко.

Кличко наголосив, що нікого не покриватиме, і Слончак повинен відповісти за свої вчинки перед законом. Мер вибачився перед правоохоронцями та киянами за поведінку Слончака.

Поліція опублікувала відео інциденту:

  • Напередодні у Києві поліція затримала Володимира Слончака за те, що він вдарив патрульного. За цим фактом порушили кримінальне провадження, Слончаку загрожує до 5 років ув’язнення.
  • Слончак став заступником голови КМДА в листопаді 2018 року. Він займається питаннями комунальної власності, екології та природних ресурсів, а також правовою політикою. Слончак є головою наглядової ради будівельної холдингової компанії «Київміськбуд».
  • Раніше Кличко відсторонив від виконання службових обовʼязків першого заступника голови КМДА Миколу Поворозника на час слідства. Поворознику закидають вимагання хабара у $125 тисяч через посередника від представника компанії-забудовника за вплив на рішення щодо погодження містобудівних умов і обмежень (МУО).