Поліція порушила справу проти заступника Кличка Слончака, який вдарив патрульного. Йому загрожує до 5 років ув’язнення

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Києві поліція затримала заступника голови Київської міської держадміністрації Володимира Слончака за те, що він вдарив патрульного. Слончаку загрожує до 5 років ув’язнення, повідомили у пресслужбі поліції Києва.

Напередодні в Солом’янському районі Києва патрульні зупинили автомобіль Mercedes, який рухався без ввімкнених фар. За даними поліції, за кермом була депутатка Київської міської ради, а на пасажирському сидінні — заступник голови Київської міської державної адміністрації.

Під час спілкування патрульні запідозрили, що водійка перебувала у стані сп’яніння. Їй запропонували пройти тест на драгері, однак вона відмовилася.

У поліції розповідають, що при оформленні адмінматеріалів із машини вийшов нетверезий пасажир, який агресивно поводився, а після неодноразових зауважень почав погрожувати патрульному і вдарив його.

На водійку склали адмпротокол за ст. 130 ККУ (керування транспортним засобом у стані сп’яніння). Заступника КМДА затримали у порядку ст. 208 ККУ та доставили до ізолятора тимчасового тримання.

За фактом погрози або насильства щодо працівника правоохоронного органу розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 ККУ. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Зранку мер Віталій Кличко написав у Telegram, що рішення щодо Слончака він ухвалив, щойно дізнався про інцидент. Але не уточнив, про яке саме рішення йдеться. «Рішення щодо заступника голови КМДА Володимира Слончака я ухвалив, як тільки дізнався про інцидент, що стався за його участі в неділю пізно ввечері. Сьогодні все буде оформлено документально», — наголосив тоді Кличко.

  • 17 вересня на Слончака напали в підʼїзді будинку по вул. Митрополита Липківського (Соломʼянський район). Його доставили в лікарню із закритою черепно-мозковою травмою, струсом мозку і забоями голови.
  • Слончак став заступником голови КМДА в листопаді 2018 року. Він займається питаннями комунальної власності, екології та природних ресурсів, а також правовою політикою. Слончак є головою наглядової ради будівельної холдингової компанії «Київміськбуд».