В уряді назвали 26 міст світу, звідки спецрейсами евакуюють українців

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

В уряді анонсували відновлення декількох спеціальних рейсів для повернення додому українців, які застрягли в інших країнах через пандемію. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій, пише «Урядовий портал».

«Маю добрі новини для українців, які зараз перебувають за кордоном і хочуть повернутися додому. Ми відновлюємо спеціальні рейси до України з різних країн світу», — розповів Криклій.

Після повернення українці мають пройти обовʼязкову двотижневу обсервацію у спеціалізованих закладах або вдома. Контролюватимуть це за допомогою додатку «Дій вдома» на платформі «Дія».

У міністерстві назвали міста, з яких плануються рейси: Маямі, Гельсінкі, Неаполь, Стокгольм, Єреван, Париж, Ніцца, Софія, Ларнака, Тель-Авів, Амстердам, Дюссельдорф, Цюрих, Лісабон, Женева, Дубай, Франкфурт, Прага, Мілан, Торонто, Осло, Аліканте, Ер-Ріяд, Бангкок, Пхукет і міста на Балі.

  • Україна через місяць відновлює евакуаційні рейси. Український лоукостер SkyUP 28 квітня виконає рейс до столиці Швеції.
  • Міністр охорони здоровʼя Максим Степанов повідомив на брифінгу, що 180 українців, які 28 квітня приїдуть в Україну зі США, повинні пройти обов’язкову 14-денну обсервацію. МОЗ буде контролювати це через додаток «Дія», який мусить бути встановлений у кожного прибулого.
  • Українська авіакомпанія МАУ і лоукостер SkyUp на час пандемії переходять на вантажоперевезення, щоб упоратися з фінансовими наслідками закриття регулярного авіасполучення.
  • Мінцифри запустило додаток «Дій вдома». Він через селфі з геолокаціями контролюватиме, як люди дотримуються правил самоізоляції.