Українські авіакомпанії переходять на вантажоперевезення. SkyUp переобладнала пасажирський флот

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Українська авіакомпанія МАУ і лоукостер SkyUp на час пандемії переходять на вантажоперевезення, щоб впоратися з фінансовими наслідками з моменту закриття регулярного авіасполучення 17 березня.

Як повідомляє пресслужба SkyUp, лоукостер отримав необхідні ліцензії та дозволи, а також провів реконфігурацію семи літаків з пасажирського флоту.

«Станом на сьогодні переобладнані сім повітряних суден компанії — чотири Boeing 737-800 і три Boeing 737-900. Ще два літаки будуть переобладнані найближчим часом», — сказано в повідомленні.

За березень і квітень компанія виконала близько 50 вантажних рейсів, в основному доставляючи гуманітарний вантаж. У SkyUp зазначають, що виконання вантажних перевезень як частини діяльності планувалося ще до поширення коронавірусу, а тому перевезення будуть і після відкриття пасажирського авіасполучення.

МАУ з 13 по 24 квітня виконала 11 вантажних рейсів з Китаю в Україну, Італію, Ізраїль, Польщу, Францію і Німеччину. Польоти виконуються на середньо- і далекомагістральних літаках (Boeing 737, Boeing 767). До 6 травня заплановані 10 гуманітарних рейсів.

Компанії не мають обмежень по країнах для виконання вантажних рейсів. Основна частина польотів здійснюється за вантажем у Китай, а звідти в країни Європи і США.