ДБР склало протокол через спецоперацію СБУ. Під час неї пошкодили ліхтар зі слідами розстрілів Євромайдану

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Державне бюро розслідувань порушило провадження проти Служби безпеки України через пошкодження ліхтаря на алеї Героїв Небесної сотні.

Про це повідомляє пресслужба Національного музею Революції гідності.

Там розповіли, що працівники СБУ 14 квітня затримували чоловіка, який, видаючи себе за працівника Кабміну, за гроші пропонував працевлаштування в органах державної влади. Під час спецоперації почалися гонитва та стрілянина, внаслідок чого підозрюваний не впорався з керуванням, зніс бетонні клумби і врізався в ліхтарний стовп. Пошкоджений стовп, зазначили у музеї, має сліди від куль з часів розстрілу учасників Євромайдану в лютому 2014 року.

  • На початку квітня музей Революції гідності заявив, що вандали пошкодили його виставку в центрі Києва.
  • Національний меморіальний комплекс героїв Небесної сотні — Музей Революції гідності уклав договір про будівництво меморіалу Героїв Небесної сотні 22 грудня 2018 року. Роботи виконуватиме компанія «Україна-Реставрація».
  • 13 травня 2019 роботи з будівництва меморіалу Героїв Небесної сотні на вулиці Інститутській зупинили через слідчі експерименти Генпрокуратури.
  • У січні 2019 року на вулиці Інститутській встановили паркан у межах будівництва музею Революції гідності. Адвокати сімей потерпілих від дій ексберкутівців заявили, що починати будь-які роботи до того, як будуть проведені слідчі дії, не можна. Попри це, 13 травня стартували підготовчі роботи в нижній частині вулиці. Трактор там зняв близько 70 кв. м бруківки часів Майдану, знищивши місце загибелі Героя України Олександра Плеханова.
  • 18 травня 2019 року активісти громадського руху «С14» знесли паркан на вулиці Інститутській, де мало початися будівництво музею Революції гідності.