Активісти «С14» знесли паркан на Інститутській, де будується Музей Революції гідності

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
Активісти «С14» знесли паркан на Інститутській, де будується Музей Революції гідності

Соколовська Інна / УНІАН

Активісти громадського руху «С14» знесли паркан на вулиці Інститутській, де мало початися будівництво Музею Революції гідності. Про це повідомив лідер організації Євген Карась на своїй сторінці в Facebook.

«Зараз на Інститутській незаконно встановили огорожу. Памʼятаєте той конфлікт, про який всі писали? Ми не реагували, тому що хотіли побачити ситуацію зі сторони. Може, все нормально. Вчора було засідання, де були адвокати загиблих українців із Небесної Сотні й представники зі спецпрокуратури. Прокурори визнали незаконність паркану. Це перше. Друге — прокурори визнали, що реконструкція чомусь почалася не зверху, де слідчі дії вже закінчилися, а знизу», — зазначив він.

У той же час кореспонденти УНІАН уточнили, що активісти знищили практично весь паркан. Невелика його частина залишилася тільки біля колишнього Жовтневого палацу. Пізніше на місце інциденту прибули близько 30 правоохоронців. Вони стали на захист залишків паркану.

Що сталося?

У січні цього року на вулиці Інститутській було встановлено паркан. Це було зроблено в рамках будівництва Музею Революції гідності. Адвокати сімей потерпілих від дій екс-беркутівців заявили, що починати будь-які роботи до того, як будуть проведені слідчі дії, не можна. Попри це, 13 травня розпочалися підготовчі роботи в нижній частині вулиці. Трактор там зняв близько 70 кв. м бруківки часів Майдану.

В результаті було знищено місце смерті Героя України Олександра Плеханова.