Мінімальну допомогу по безробіттю на період карантину збільшили наполовину

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Кабінет міністрів збільшив розмір допомоги по безробіттю в Україні на період карантину через епідемію коронавірусу до 1 тисячі гривень.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економічного розвитку.

Раніше виплати становили 650 грн. Це підвищення діятиме з 12 березня до завершення карантину. Мінімальний розмір допомоги по безробіттю підвищено для:

  • тих, хто протягом року перед реєстрацією в службі зайнятості має страховий стаж менше 6 місяців або звільнений з останнього місця роботи з негативних причин (наприклад, за прогул);
  • молоді, яка закінчила або припинила навчання в середньому та вищому навчальному закладі, звільнилася зі строкової військової служби і потребує сприяння в працевлаштуванні на перше робоче місце;
  • переселенців, які документально не можуть підтвердити періоди своєї зайнятості.

Усім безробітним, які стали на облік у період карантину й отримують мінімальну допомогу (650 грн), її автоматично перерахують з першого дня реєстрації у службі зайнятості.

  • Кабінет міністрів очікує піку захворюваності на коронавірусну інфекцію на початку травня. Після його проходження почнуть упроваджувати антикризові заходи з підтримки економіки.
  • На початку квітня Кабінет міністрів підвищив на 500 гривень пенсії людям віком від 80 років. При цьому надбавку отримають лише ті, чия пенсія не перевищує 9 205 грн. Також уряд вирішив виплатити по тисячі гривень одноразової допомоги пенсіонерам, чия пенсія не перевищує 5 тис. грн. Із травня Кабмін проіндексує пенсії на 11%. Середній розмір підвищення становитиме 260 грн.