Пожежі в Чорнобильській зоні та на Житомирщині гасять близько 2,5 тисячі людей

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Чорнобильській зоні відчуження продовжують гасити пожежі на території Корогодського, Лубʼянського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв. До гасіння залучили 1 359 людей та 340 одиниць техніки, в тому числі авіацію, повідомляє пресслужба ДСНС.

Основні зусилля спрямували на локалізацію чотирьох осередків тління у місцях, пройдених вогнем — села Корогод, Розсоха, Крива Гора та Рудьки — Буряківка.

Для облаштування протипожежних розривів залучили важку інженерну техніку ДСНС та додатково вісім шляхопрокладачів Збройних сил України.

У ДСНС наголошують, що загрози для Укриття, сховища радіаційних відходів та інших критичних об’єктів зони відчуження немає.

Радіаційний фон по Києву та Київській області у межах норми та не перевищує природних фонових значень: Київ — 0,012 мР/год, Київська область — в межах 0,011 мР/год при допустимому фоні 0,05 мР/год.

У Житомирській області триває гасіння окремих осередків тління на території двох лісових господарств. Досі залишаються не локалізованими два осередки горіння — поблизу сіл Жолудівка й Журба та поблизу сіл Острови та Мацьки. На інших осередках рятувальники продовжують роботи з гасіння пожеж всередині локалізованих ділянок.

До гасіння в області залучили 1 069 людей та 155 одиниць техніки.