Пожежа в Житомирській області: вогонь знищив десятки житлових будинків, в ОП обіцяють допомогу

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Глава Офісу президента Андрій Єрмак на нараді з головами МВС, Держслужби з надзвичайних ситуацій і Ради національної безпеки і оборони заявив, що всім постраждалим від лісових пожеж у Житомирській області буде надана допомога.

«Ми зробимо все, щоб захистити людей і ліси України від пожеж. Люди, які постраждали, оперативно отримують необхідну допомогу», — заявив Єрмак, повідомляє сайт ОП.

Наразі в області девʼять осередків пожежі, вогнем знищено щонайменше 38 житлових і 43 нежитлові будинки місцевих жителів. Цю інформацію раніше підтверджував голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

«Пʼять вогнищ горіння локалізовано, а в чотирьох невеликих осередках тривають роботи щодо обмеження поширення пожежі. Пожежа у Житомирській області триває з 16 квітня. Вона охопила територію в 4 390 га», — зазначили в ОП.

Тривають роботи на території лісництв Овруцького і Народицького районів на трьох основних напрямках: район с. Виступовичі, с. Первомайське та с. Теклівка, а також на окремих ділянках Народицького спецлісхозу.