Disney перестане платити зарплати половині своїх працівників. Це майже 100 тисяч людей

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Компанія Disney з цього тижня перестане платити зарплати майже половині своїх працівників в усьому світі — це приблизно 100 тис. людей. Таким чином її вдасться заощадити близько $500 млн на місяць, пише BBC.

На такий крок Disney змушена піти, щоб упоратися з наслідками пандемії коронавірусу. Всі тематичні парки та готелі компанії в Європі, США та Азії зачинені і поки невідомо, коли зможуть запрацювати знову.

При цьому, керівництво Disney пообіцяло залишити за працівниками повну медичну страховку, але американським співробітникам рекомендувало звернутися за допомогою до уряду США, який виділив на підтримку економіки країни $2 трлн.

Минулого місяця в компанії заявили, що виконавчий голова Боб Ігер відмовиться від усієї зарплати під час пандемії, тоді як виконавчий директор Боб Чапек отримуватиме 50% зарплатні.

Аналітики прогнозують, що Disney, імовірно, готується до «дуже тривалого» призупинення роботи. Ціна акцій компанії з моменту початку розповсюдження коронавірусу впала на чверть.

  • Одна з найбільших європейських авіакомпаній Lufthansa заявила, що щогодини втрачає €1 млн і потребує державної підтримки.
  • Компанія Tesla Ілона Маска через закриття своїх виробничих потужностей у США скоротить зарплати всіх найманих працівників у США, а тих, хто не може працювати з дому, відправить у неоплачувану відпустку.
  • ВВП Китаю за перші три місяці року через пандемію скоротився на 6,8%, якщо порівняти з першими трьома місяцями 2019 року. Це вперше за 40 років.