Lufthansa щогодини втрачає мільйон євро через коронавірус. Авіакомпанія просить про держпідтримку

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Одна з найбільших європейських авіакомпаній Lufthansa заявила, що через пандемію коронавірусу щогодини втрачає €1 млн і потребує державної підтримки. Про це повідомив гендиректор компанії Карстен Спор, пише CNN.

Він виступив із відеозверненням до працівників і повідомив, що пандемія коронавірусу — це «величезна проблема в нашій історії», і Lufthansa бореться за своє майбутнє.

Пасажиропотік авіакомпанії скоротився із 350 тисяч людей на день до 3 тисяч.

«Таким чином, загалом ми втрачаємо €1 млн з нашого запасу ліквідності щогодини — вдень і вночі, тиждень за тижнем і, можливо, місяць за місяцем», — сказав у зверненні Спор.

Група Lufthansa, яка володіє національними перевізниками в Німеччині, Швейцарії, Австрії та Бельгії, почала кризу з фінансовими резервами понад €4 млрд. За оцінкою гендиректора, компанія впорається з кризою тільки за умови державної підтримки.

За його словами, заходи зі скорочення витрат торкнуться 7 тисяч працівників, 1 400 з них працюють у бюджетній дочірній компанії групи Germanwings, яка незабаром закриється.

  • Компанія Tesla Ілона Маска через закриття своїх виробничих потужностей у США у зв’язку з коронавірусом скоротить зарплати всіх найманих працівників у США, а тих, хто не може працювати з дому, відправить у неоплачувану відпустку.
  • Президент США Дональд Трамп через введені карантинні обмеження за місяць втратив $1 млрд, що становить третину його статку.