УПЦ МП пообіцяла привезти Благодатний вогонь і покликала людей прийти по нього до храму біля Лаври

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

В Українській православній церкві (УПЦ) Московського патріархату заявили, що доставлять в Україну Благодатний вогонь із храму Гробу Господнього (Єрусалим). Про це повідомив митрополит УПЦ Антоній у Facebook.

УПЦ попри карантин закликає людей приходити по Благодатний вогонь до Свято-Воскресенського храму, який знаходиться неподалік від вʼїзду в Києво-Печерську лавру.

«З огляду на цей факт, а також те, що в деяких ЗМІ зʼявилися висловлювання про те, що в цьому році наша країна не побачить Благодатний вогонь, ми закликаємо всіх, хто хотів би стикнутися з цим знаменням Світлого Христового Воскресіння, прийти в Свято-Воскресенський храм. Ми нікого не відштовхнемо, нікого не скривдимо», — написав Антоній.

Вогонь можна буде отримати за попереднім записом.

  • Раніше предстоятель Православної церкви України (ПЦУ) Епіфаній заявив, що Україна може не отримати Благодатний вогонь. Він сказав, що через коронавірус в цьому році вогонь мають доставляти спецрейсами, але ПЦУ не наполягатиме на витратному перевезенні і краще направить кошти на захист для медиків.
  • Сходження Благодатного вогню в храмі Гробу Господнього проведуть без паломників. Церемонію, котра відбудеться 18 квітня, будуть транслювати.
  • Києво-Печерську лавру закрили на карантин за рішенням комісії з надзвичайних ситуацій столиці. За минулу добу у Києво-Печерській лаврі зафіксували 26 нових випадків захворювання. Загальна кількість хворих перевищила сотню, три випадки — летальні.