Україна може не отримати Благодатний вогонь

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Предстоятель Православної церкви України (ПЦУ) Епіфаній заявив, що Україна може не отримати Благодатний вогонь із храму Гробу Господнього (Єрусалим).

В інтервʼю «Радіо Свобода» він сказав, що через коронавірус в цьому році вогонь мають доставляти спецрейсами, але ПЦУ не наполягатиме на витратному перевезенні і краще направить кошти на захист для медиків.

«Я схильний до того, що краще ті кошти, які використають на літак, використати для того, щоб закупити відповідні медикаменти чи засоби захисту для лікарів. І тому я не впевнений, що буде привезено Благодатний вогонь», — сказав Епіфаній.

Він додав, що планує домовитися з владою, щоб якщо привозити вогонь, то для всіх церков, або не привозити взагалі.

Тим часом посольство Ізраїлю в Україні повідомило, що представник Української православної церкви (Московський патріархат) передав лампадку для вогню послу Ізраїля.

Цього року вогонь будуть доставляти за спецпроцедурою. В Ізраїль прилетять делегації з різних країн і будуть чекати на вогонь на борту літаків. Представники після сходження вогню доставлять лампадки до літаків.

  • Сходження Благодатного вогню в храмі Гробу Господнього проведуть без паломників. Церемонію, котра відбудеться 18 квітня, будуть транслювати. В Україні трансляцію вестиме телеканал «Інтер» о 13:30.