В Україні запустили сайт про медикаменти, які використовують для лікування коронавірусу

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Державний експертний центр МОЗ запустив інформаційний ресурс про дію ліків, які застосовують для профілактики та лікування коронавірусу.

Про повідомляє пресслужба Державного експертного центру.

Ресурс covid19.dec.gov.ua запустили для поширення достовірної та експертної інформації про медикаменти. На сайті попереджають, що він «не містить рекомендацій щодо самостійного застосування лікарських засобів». Усі препарати (крім антисептиків) рекомендують застосовувати після консультації з сімейним лікарем.

«Наші експерти оперативно збирають і аналізують дані, які ми можемо отримати на сьогодні: з реальної лікарської практики різних країн, наукових статей, рекомендацій органів охорони здоров’я, проміжних висновків досліджень», — повідомляє Тетяна Думенко, директорка Державного експертного центру МОЗ.

Загалом на сайті 5 розділів: антисептики, жарознижувальні препарати, противірусні засоби, ліки, що впливають на імунну відповідь, і ліки, які застосовуються для неінфекційних захворювань при COVID-19. Автори відзначають, що зібрана інформація важлива і для пацієнтів, і для лікарів.