Фракціям Ради дозволили відмовлятися від фінансування. СН спрямує кошти на боротьбу з COVID-19

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук заявила, що партіям Верховної Ради дозволили відмовлятися від державного фінансування. За її словами, відмовитися можна на один, два, три квартали або ж на весь бюджетний рік.

Така можливість була прописана в змінах до держбюджету, за які Рада проголосувала сьогодні на засіданні.

Кравчук зазначила, що при відмові від фінансування партіям необхідно буде скласти заяву в Національне агентство з питань запобігання корупції. У ньому потрібно вказати строк, на який партія відмовляється від коштів.

Гроші з бюджету, які повинні бути виділені СН в цьому році, підуть на боротьбу з коронавірусом. У 2020 році «Слуга народу» має отримати з бюджету 140,5 млн грн.

  • 26 березня Олександр Корнієнко заявив, що СН відмовляється від держфінансування діяльності партії на 2020 рік. Тоді він попросив, щоб ці гроші перевели до Стабілізаційного фонду на потреби українських медиків, які борються з пандемією коронавірусу. Згодом журналісти Bihus.Іnfo зʼясували, що партія не може відмовитися від держфінансування на 1 рік, оскільки це не передбачено законом.
  • За законом фінансування отримується на весь період — тобто від виборів до виборів, і можливість відмовитися від фінансування на певний проміжок часу не передбачена. Відтак, фінансування можуть припинити тільки на весь період, а не на один окремий рік.