Рада проведе позачергове засідання 15 квітня. Розгляне зміни до регламенту

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Депутати «Слуги народу» домовилися про проведення позачергового засідання Верховної Ради 15 квітня, щоб розглянути зміни до регламенту роботи парламенту. Це дозволить розглянути всі 16 тисяч поправок до законопроєкту про регулювання банків і не допустити блокування роботи Ради.

Про це в Facebook повідомила заступниця голови фракції СН Євгенія Кравчук.

За її словами, Рада прийме зміни до регламенту, фінансовий комітет ВР продовжить розглядати поправки до закону, після цього його розглянуть у сесійній залі.

Зміни пройдуть обговорення всередині фракції. Зараз робоча версія є такою:

  • У разі, коли до законопроєкту вноситься більше поправок, ніж у ньому є пунктів, але не менш ніж 500 поправок, він може розглядатися за спеціальною процедурою.
  • Ініціювати спецпроцедуру може не менш ніж 150 депутатів, які звертаються з таким клопотанням до голови Ради. Рішення про розгляд за спеціальною процедурою приймають 226 голосами.
  • Процедура означає, що кожна фракція і група може наполягати на розгляді 5 поправок, а депутат — на розгляді однієї неврахованої комітетом поправки.
  • Після цього профільному комітету дається два дні, щоб підготувати нову порівняльну таблицю.
  • Під час розгляду закону на подання кожної поправки дається до двох хвилин.

«Боротьба з парламентським спамом була задекларована нами ще в перші тижні нової Верховної Ради. Для цього ми навіть прийняли в першому читанні законопроєкт № 1043, в який, швидше за все, будуть внесені ці пропозиції. А нинішня ситуація просто прискорює його розгляд», — додала Кравчук.