«Нікого не просив». Коломойський спростував причетність до 16 тис. поправок у законопроєкт про банки

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Бізнесмен та ексвласник ПриватБанку Ігор Коломойський спростував причетність до внесення низкою нардепів понад 16 тисяч правок до закону, який забороняє повертати збанкрутілі банки колишнім власникам. Про це він заявив у коментарі «Новому времени».

Коломойський заявив, що «нікого ні про що не просив», додавши, що не знайомий з позафракційним нардепом Антоном Поляковим, який подав 6 тисяч правок до законопроєкту. Сам документ бізнесмен назвав «антиукраїнським». «Торгівля суверенітетом і Конституцією за 30 срібняків, правда, дуже дорогих», — відповів він.

За його словами, з президентом Володимиром Зеленським законопроєкт про банки він не обговорював, а у відповідь на питання, чи підтримує він дефолт України, заявив, що підтримує реструктуризацію боргів.

  • Депутат від фракції «Голос» і член фінансового комітету Верховної Ради Ярослав Железняк заявив, що нардепи запропонували до другого читання законопроєкту про регулювання банків понад 16 тисяч поправок (приблизно 16 335).
  • Рекордсменом став виключений із «Слуги народу» нардеп Антон Поляков. Він подав 6 033 правки. За ним ідуть Віктор Бондар (група «За майбутнє») — 1 911 поправок, Дмитро Чорний від СН — 1 781, Ольга Василевська-Смаглюк від СН — 1 689, Олег Дунда (СН) — 1 656, Сергій Демченко (СН) — 1 463, Олександр Дубінський (СН) — 1 199.
  • 30 березня Верховна Рада проголосувала в першому читанні за законопроєкт № 2571-д про регулювання банків. Ухвалення цього закону — одна з умов МВФ для надання збільшеного кредиту.