Таран ліквідував Офіс реформ при Міноборони

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністр оборони Андрій Таран ліквідував Проєктний офіс реформ при Міноборони, який займався реформою харчування в армії, адаптацією до стандартів НАТО, системою електронних закупівель, речовим забезпеченням і багато чим іншим.

Про це Офіс повідомив у Facebook.

Структура, яка складалася з цивільних експертів і волонтерів, була ліквідована наказом № 120 від 10 квітня. Команда Офісу реформ готує звіт про свою роботу протягом 2015—2020 років.

«Практичний досвід і експертиза у сфері оборони за ці пʼять років — надважливі досягнення, які ми плануємо і в подальшому ефективно використовувати в інтересах України», — заявили в Офісі.

Як повідомляє Ukrainian Military Pages з посиланням на наказ, реформи в Збройних силах продовжить Директорат політики у сфері оборони.

Керівник Проєктного офісу реформ Олеся Фаворська заявила, що ПОР був двигуном реформ і мав велику підтримку серед країн-членів НАТО.

  • Генерал-лейтенант Збройних сил у відставці Андрій Таран був представлений Володимиром Зеленським як новий міністр оборони 11 березня, після формування нового Кабінету міністрів. Державним секретарем Міністерства оборони був призначений Олександр Дублян. Свої обовʼязки він почав виконувати 16 березня.
  • Наприкінці березня у ПОР заявили про блокування відомства. Фаворська розповіла, що за дорученням держсекретаря Міноборони їх перемістили в інше військове містечко 16 березня, а більшу частину співробітників відділу громадських експертів Центру забезпечення після цього скоротили.