У Німеччині одужала понад половина хворих на коронавірус. Більшість німців проти послаблення карантину

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Німеччині кількість підтверджених випадків коронавірусу становить понад 123 тисячі. Більше половини хворих — одужали, повідомляє DW.

За даними Інституту ім. Коха, станом на 13 квітня у країні 123 016 людей інфіковані коронавірусом — на 2 537 більше, ніж за день до того. При цьому одужали 64 300 пацієнтів. За останню добу від хвороби померло 126 людей, таким чином загальне число летальних випадків зросло до майже 2 800 осіб.

15 квітня канцлерка Німеччини Ангела Меркель має провесту телефонну конференцію з главами урядів федеральних земель. Однією з тем буде можливість помʼякшення карантинних обмежень, які, залежно від землі, сягають від заборони тісних фізичних контактів до обмежень на пересування вулицею.

При цьому, за результатами соцопитування інституту YouGov, більшість німців висловлюється проти послаблення запроваджених для боротьби з епідемією обмежень.

Так, 44% респондентів підтримують їх подовження і після 19 квітня, коли в більшості земель країни завершуються шкільні великодні канікули, а 12% згодні з можливим посиленням заходів. Третина опитаних вважає, що обмеження слід послабити, і лише 8% виступає за їх повне скасування.

  • В Україні станом на ранок 13 квітня кількість інфікованих коронавірусом зросла до 3 102 осіб. З них одужали 97 пацієнтів.
  • У США вперше в історії оголошено режим стихійного лиха в усіх штатах. Наразі США посідають перше місце за кількістю інфікованих коронавірусом — захворіли понад 557 тисяч осіб. Померли — 22 109 людей.
  • Представник Всесвітньої організації охорони здоровʼя Девід Набарро заявив, що коронавірус буде протягом тривалого часу переслідувати людство, поки не розроблять вакцину.