ВООЗ: Коронавірус переслідуватиме людство, поки не з’явиться вакцина

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Представник Всесвітньої організації охорони здоровʼя Девід Набарро заявив, що коронавірус буде протягом тривалого часу переслідувати людство, аж поки не розроблять вакцину. Про це повідомляє NBC News.

«Ми не дуже впевнені, що це [інфікування коронавірусом] буде відбуватися хвилеподібно, як це відбувається з грипом. Ми думаємо, що це буде вірус, який переслідує людство протягом досить довгого часу, поки ми всі не зможемо отримати вакцину, яка буде захищати нас», — заявив Набарро.

Він вважає, що наразі є ознаки того, що в Європі і США сповільнюється поширення коронавірусу. Але продовжує розвиватися в інших частинах світу, в зв’язку з чим необхідно створити інфраструктуру і потенціал для захисту від спалахів в найближчі місяці, перш ніж знімати карантинні обмеження.

«Ключем до цього конкретного вірусу є те, що у будь-якого суспільства є свого роду захисний щит, який дозволить виявляти випадки, як тільки вони з’являються, ізолювати їх і зупиняти розвиток спалахів. Кожній країні необхідно мати такий потенціал», — наголосив Набарро.

  • Спалах коронавірусу SARS-CoV-2 помітили у КНР у грудні. Вакцини і визнаного ВООЗ лікування поки немає. Станом на 13 квітня у світі зафіксували 1 854 464 випадків зараження, 114 331 людей померли.
  • Президент України Володимир Зеленський обіцяє тому, хто винайде вакцину або ліки від коронавірусної інфекції, щонайменше мільйон доларів.
  • Президент США Дональд Трамп заявив, що в країні зараз проходять випробування 10 препаратів від коронавірусу.