«Україна йде на роботу». Шмигаль представив етапи виходу країни з карантину

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Премʼєр-міністр Денис Шмигаль представив основні етапи виходу країни з карантину через епідемію коронавірусу.

На першому етапі, до початку травня, діятиме режим надзвичайної ситуації. У цей період найбільша увага приділятиметься підтримці вразливих верств населення, безробітних, а також мобілізації та підтримці всіх ресурсів для протистояння COVID-19.

Другий етап триватиме з початку травня до початку червня. Він матиме назву «Україна йде на роботу». На цьому етапі планується створити 500 тисяч робочих місць, частково буде знято обмеження в роботі громадського транспорту та зміщено графік робочого дня.

Третій етап — «Нові стандарти життя» — почнеться з червня й триватиме до липня. У цей період планується завершити навчальний рік, відновити роботу громадського транспорту, дозволити відвідування місць відпочинку за умови дотримання правил безпеки. Також планується послабити режим самоізоляції для людей похилого віку.

  • Із 6 квітня в Україні посилили карантин — тепер зʼявлятися в громадських місцях можна тільки в масках і з документами. Заборонено відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, лісопаркові та прибережні зони, крім вигулу домашніх тварин.
  • 8 квітня уряд змінив карантинні обмеження: для деяких українців віком від 60 років ізоляція необовʼязкова.
  • Всесвітня організація охорони здоровʼя рекомендувала Україні продовжити дію карантину. Премʼєр Денис Шмигаль прогнозує, що режим карантину буде продовжено до початку травня.