СБУ перевіряє Миколаївську ОДА через відсутність випадків коронавірусу в області

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Служба безпеки України вирішила перевірити діяльність Миколаївської облдержадміністрації через відсутність в області випадків зараження коронавірусом. Про це повідомляє пресслужба відомства.

На думку правоохоронців, посадовці Миколаївської ОДА в умовах стрімкого поширення пандемії не вжили реальних заходів для виконання рішення облради від 29 березня. Тоді облрада виділила 109 млн грн на протидію коронавірусу. За попередньою версією слідства, дії чиновників могли заподіяти значну шкоду життю та здоров’ю жителів області через розповсюдження COVID-19.

Як пише Інтерфакс-Україна, в Миколаївському управлінні СБУ повідомили, що у жителів області аналізи на коронавірус відбирали з порушеннями. Також виникли сумніви щодо якості реагентів і пробірок, в яких зберігаються аналізи.

«Зокрема медичні працівники використовують нестандартизовані пробірки і неякісну хімічну речовину, що не відповідають певним нормам і стандартам, за якими зберігається відібраний матеріал. За наявними даними, вказана хімічна речовина виробляється в Миколаївському лабораторному центрі МОЗ України», — пояснив Віталій Герсак.