У Миколаєві Ляшко перевірятиме, чому там немає хворих на коронавірус. Мер каже, що жителі мало подорожують

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Уранці 9 квітня до Миколаєва прибув головний санітарний лікар Віктор Ляшко, який планує розібратися, чому в області не зафіксовано жодного випадку коронавірусу. Про це повідомляє місцеве видання НовостіN.

Ляшко вважає, що причина відсутності підтверджених випадків в області може бути повʼязана не з помилками в тестуванні, а з тим, що аналізи несвоєчасно доставляють до спеціалізованої лабораторії.

Він планує відвідати Центр первинної медико-санітарної допомоги в Миколаєві, щоб побачити, як працюють сімейні лікарі та в яких випадках пацієнтів тестують на коронавірус. Також він має намір перевірити роботу виїзної «коронавірусної» бригади і, якщо буде можливість, виїхати разом з ними на виклик до пацієнта.

Мер Миколаєва Олександр Сенкевич у коментарі «Радіо Свобода» заявив, що в області не зареєстровано жодного випадку коронавірусу, тому що її жителі менше всіх подорожують. Він наголосив, що дані про коронавірус в області ніхто не приховує.

«За дослідженнями Міжнародного республіканського інституту, жителі області менше за всіх подорожують — як усередині країни, так і за кордон. Відсутність захворюваності повʼязую з тим, що дуже мало людей були за кордоном. Дуже мало тих, хто міг заразитися або потенційно контактувати з тими, хто хворіє», — вважає Сенкевич.

При цьому він здивований, чому в країні всі звертають увагу на Миколаїв, але не говорять про Харків, де станом на 8 квітня виявили один випадок коронавірусу, хоча місто в рази більше за Миколаїв.

  • У Миколаївській області станом на ранок 9 квітня не зафіксовано жодного випадку коронавірусу. Це єдина область у країні, де нема лабораторно підтверджених випадків інфікування. У Харківській області інфіковані пʼятеро людей.
  • Станом на 09:00 9 квітня в Україні 1 892 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 57 летальних; 45 пацієнтів одужали. Найбільше інфікованих зафіксували в Чернівецькій (302), Тернопільській (169), Івано-Франківській областях (218), а також у Києві (300).
  • Мінцифри створило мапу з порушниками самоізоляції. Аналізували дані понад 500 тисяч абонентів.