Мінцифри створило мапу з порушниками самоізоляції. Аналізували дані понад 500 тисяч абонентів

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Міністерство цифрової трансформації створило мапу, яка демонструє недотримання правил самоізоляції тими, хто повернувся з-за кордону. Про це в Telegram повідомив глава відомства Михайло Федоров.

Для створення мапи проаналізували дані від мобільних операторів щодо понад пів мільйона абонентів. Це люди, які повернулися в Україну з 17 березня. При цьому Федоров наголошує, що дані від операторів не містять жодної персональної інформації.

«Ніякий конкретний абонент не відстежується. Отримується тільки інформація про кількість осіб у населеному пункті, які повернулися з-за кордону, країни та канал повернення; про кількість, яка не дотримується карантину, та сумарну кількість людей, з якими контактували порушники», — розповів Федоров.

На основі цих даних у Мінцифри визначили населені пункти, у яких мешкають люди, які перебували на самоізоляції менше ніж 14 днів.

«Жовтогарячий — 50—200 людей не дотримувалися карантину. Червоний — понад 200 порушників. При цьому у великих містах беруться дані на площі 500 на 500 метрів […] На основі цих даних створюється мапа, якою можуть користуватись РНБО та МОЗ», — розповів Федоров.

Міністерство цифрової трансформації України / Facebook

  • Станом на 09:00 9 квітня в Україні 1 892 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 57 летальних; 45 пацієнтів одужали. Найбільше інфікованих зафіксували в Чернівецькій (302), Тернопільській (169), Івано-Франківській областях (218), а також у Києві (300). Миколаївська область досі залишається єдиною, де наразі не зафіксували жодного випадку інфікування.
  • При цьому, за оприлюдненими мером Віталієм Кличком даними, у столиці 335 інфікованих.
  • В Україні створять тимчасові лікарні для тих, хто не може самоізолюватися вдома.