У Києво-Печерській лаврі зафіксували ще 26 випадків коронавірусу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Києво-Печерській лаврі за минулу добу зафіксували 26 нових випадків інфікування коронавірусом. Про це на брифінгу повідомив мер столиці Віталій Кличко.

Таким чином, кількість інфікованих у лаврі зросла до 30. Хто саме захворів на коронавірус, мер не повідомив.

«Складно уявити, яким може бути ланцюг подальшої передачі інфекції. Ось чому я з хвилюванням очікую цьогорічної Пасхи, щоб після свят ситуація різко не загострилася», — наголосив Кличко.

Він розповів, що кілька разів зустрічався з представниками всіх конфесій, наголошуючи на необхідності дотримання карантину. «Вони теж мають усвідомити свою відповідальність за безпеку вірян».

Мер розповів, що напередодні теж відбулася зустріч. «Служби слід правити в обмеженому режимі, через трансляції», — додав Кличко.

  • 4 квітня пресслужба Києво-Печерської лаври повідомляла, що ченців монастиря разом з настоятелем, єпископом Павлом, протестували на коронавірус. У всіх приміщеннях лаври провели обробку дезінфекційними розчинами, а богослужіння звершують у закритому режимі, без допуску до храму вірян і з використанням відеотрансляції.
  • Київський Свято-Троїцький Іонинський монастир (УПЦ Московського патріархату) закрили на карантин, у намісника виявили коронавірус. У монастир, розташований у Ботанічному саду Києва, відвідувачів не пускатимуть, хоча служби ченців не скасовуються.