Столичний Свято-Троїцький Іонинський монастир зачинено на карантин. У намісника коронавірус

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Київський Свято-Троїцький Іонинський монастир (УПЦ Московського патріархату) закрили на карантин. У монастир, розташований у Ботанічному саду Києва, відвідувачів не пускатимуть, хоча служби ченців будуть проходити.

Про це повідомив намісник монастиря архієпископ Іона (Черепанов), у якого діагностували коронавірус.

«Після недільної служби на вулиці у мене піднялася температура, в понеділок вона дійшла до 38, і я вирішив про всяк випадок зробити тест. Вчора стало відомо, що він позитивний. Зараз самопочуття в нормі, вранці було 36,7. Перебуваю в повній ізоляції. Служби в монастирі відбуваються своєю чергою, але без парафіян, позаяк Ботсад зачинений на карантин», — написав він.

Іона додав, що перебуває під контролем лікарів. Де він міг заразитися, не знає, але вважає, що від парафіян або інших вірян.

  • 6 квітня в Києво-Печерській лаврі зафіксували чотири випадки інфікування коронавірусом. Низка ЗМІ повідомляли, що серед інфікованих є намісник митрополит Павло, але офіційного підтвердження поки немає. Він пройшов тест і в своєму відеозверненні заявив, що хворіє, але не прямо визнав, що у нього коронавірус.
  • 7 квітня у Житомирі, в Спасо-Преображенському соборі (Московський патріархат) священники правили службу і причащали людей, попри карантин.