Кличко консолідує навколо себе мерів. Вони обговорюють можливість йти на вибори з партією УДАР

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Мер Дніпра Борис Філатов заявив, що столичний голова Віталій Кличко взаємодіє з усіма мерами міст України та обʼєднує їх навколо себе як голова Асоціації мерів, представляючи інтереси градоначальників в Офісі президента.

Про це Філатов розповів в інтервʼю «Бабелю».

«Так, у нас вождь — Віталік. Ми консолідуємося довкола нього не тому, що він мер столиці, а тому, що має бути хтось один. Він ходить туди [в Офіс президента] зі змінним успіхом. Слухають його чи ні — потрібно запитати в нього. З іншого боку, є приватні питання, і Віталік не може всі їх розвʼязувати», — сказав мер Дніпра, додавши, що у міських голів є проблеми в комунікації з ОП.

За його словами, нинішня влада не дослухається до проблем мерів, а міські голови не слухають ОП — тому що в регіонах є свої проблеми. Як приклад він навів конфлікт між губернатором і мером у Харкові, а також своє парі з президентом про реконструкцію Центрального мосту. При цьому він додав, що ситуація може змінитися після діалогу президента з усіма мерами, який має відбутися 9 квітня.

Філатов також заявив, що мери обговорюють можливість йти на місцеві вибори з партією Кличка УДАР, яку мер Києва планує перезапустити. «Цей варіант обговорюється. Є й інші варіанти», — сказав Філатов.