Мер Дніпра Філатов про відносини з Офісом президента: Нас принижували і кошмарили, але ситуація змінюється

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

За майже рік, що минув від президентських виборів, з мерами обласних центрів майже не контактували представники Офісу президента. Про це мер Дніпра Борис Філатов розповів в інтервʼю «Бабелю».

«Майже рік, від моменту виборів, я не знав про існування людини, яка відповідає за регіональну політику в ОП. Якщо мені, як на впізнанні під час слідчого експерименту, покажуть кілька фотографій, я за ними навіть не скажу, хто такий Сергій Трофімов. [...] З мерами обласних центрів, особливо мільйонників, ніхто не працював. Нас принижували, кошмарили, розповідали, що ми злодії. Зараз ситуація починає змінюватися», — заявив Філатов.

Як приклад мер Дніпра навів останню заяву першого заступника голови фракції «Слуга народу» Олександра Корнієнка про те, що молодим та новим людям дають можливість пройти у місцеву владу, але зберігаючи тенденцію, коли ці нові обличчя перемежовуються з досвідченими управлінцями.

За словами Філатова, 30 березня він разом з мерами інших міст зробили демарш і заявили, що в країні епідемія, але з ними ніхто не говорить. Після цього президент та уряд провели відеоконференції, куди запросили мерів. Наступна розмова президента з мерами відбудеться у четвер, 9 квітня.