Китайські медики використали для лікування хворих на коронавірус плазму тих, хто вже одужав. І це допомогло

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

У Китаї тяжкохворим через коронавірус пацієнтам ввели плазму крові тих, хто вже одужав. Після цього стан хворих почав покращуватися, повідомляє The Guardian.

В Ухані лікарі ввели насичену антитілами плазму десятьом важкохворим пацієнтам. Після цього активність вірусу в організмі хворих почала швидко знижуватися. Протягом трьох днів у них знизилася температура, зникла задишка та біль у грудях.

Такий же метод лікування протестували в іншому китайському місті Шеньчжені. Плазму крові з антитілами до коронавірусу ввели пʼятьом пацієнтам у тяжкому стані. Це дозволило протягом десяти днів відключити трьох з них від апаратів штучної вентиляції легенів.

Медики зазначають, що для підтвердження ефективності результатів необхідно провести більш масштабні дослідження. Очікується, що такі заходи скоро почнуться у Великій Британії. Британський центр донорства крові вже почав перевірку крові пацієнтів, щоб знайти плазму, багату антитілами.

  • В Австралії вчені приступили до тестування вакцин від коронавірусної інфекції.
  • Перед цим команда китайських вчених з Університету Цінхуа (Пекін), виділила кілька антитіл, які «надзвичайно ефективно» блокують здатність коронавірусу SARS-CoV-2 проникати в клітини організму.