В Австралії вчені взялися до випробування вакцин від коронавірусу. Їх перевірять на тхорах

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

В Австралії вчені почали тестувати вакцини від коронавірусної інфекції, пише ВВС.

Вакцини розробили фахівці Оксфордського університету та американської компанії Inovio Pharmaceutical. Всесвітня організація охорони здоровʼя вже схвалила їх для тестування на тваринах.

Австралійська організація наукових і промислових досліджень (CSIRO) заявила, що ці дослідження будуть першими комплексними доклінічними випробуваннями вакцин з використанням тварин. Це повинно підвищити їхню точність і надійність в застосуванні.

Вакцини випробують на тхорах, які, як було доведено, заражаються коронавірусом так само, як люди. CSIRO тестує два варіанти вакцини. Одним з них є векторна вакцина. Вона використовує «дефектний» вірус, щоб ввести білки коронавірусу в організм і викликати відповідь імунної системи. Такий вірус не може розмножуватися і тому не зашкодить людині.

Інша вакцина — від Inovio — призначена для кодування певних білків коронавірусу в імунній системі, що спонукатиме клітини організму генерувати ці білки, перш ніж імунна система почне реагувати на них.

Перші результати дослідження очікуються у червні. Водночас учені звертають увагу на регламент таких тестів, який вимагає не менше 18 місяців на підтвердження ефективності вакцин.